Baka en molnlätt marmorerad kaka med chokladtopping!

Marmorerad kaka

Tigerkaka2

3 små kakor eller 1,5-litersform

5 äggvitor
1 krm salt
250 g strösocker (2,75 dl)
5 äggulor
0,5 dl neutral matolja
200 g vetemjöl (3,4 dl)
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
20 g kakao (0,5 dl)
3 msk vatten, kallt

Topping
150 g mörk choklad
100 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 190 grader. Smöra och mjöla tre miniformar (0,5 l, 8×14 cm).

2. Vispa äggvitorna till mjuka toppar formas. Tillsätt salt och strösockret, lite i taget, och vispa tills styva toppar formas. Precis som när man vispar en maräng!

3. Vispa samman ägg och matolja lätt och tillsätt de vispade äggvitorna. Vänd försiktigt runt så äggvitorna inte kollapsar.

4. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt runt.

5. Blanda kakao och vatten till en smet. Klicka ned i smeten skedvis och vänd runt smeten några gånger för att skapa marmoreringen. Fyll miniformarna till 3/4-del och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min eller tills en sticka kommer ut torr. Öka tiden till ca 50 minuter om du bakar i en 1,5-litersform.

6. Smält chokladen och ringla över.

Men behöver ju inte ha choklad ringlad över - kakan är hur god som helst som den är!

Men behöver ju inte ha choklad ringlad över – kakan är hur god som helst som den är!

ANDRA GODA RECEPT MED CHOKLAD

En supersmarrig äppel- och chokladkaka i långpanna. Klicka på bilden för recept!

Choklad i matbrödet är riktigt mumsigt! Klicka på bilden för recept!

 

 

NUVARANDE Marmorerad kaka
NÄSTA ”Det ska vara enkelt & gott att baka!”