Ett urgott bananbröd med bananfrosting.

Av Madeleine, art director på tidningen Hembakat, fick jag det här receptet på ett saftigt bananbröd med valnötter. Hon bakar och äter det rakt upp och ned.

Bananbröd_naked
Brödet är så gott precis som det är! Helt utan socker, ägg och fett.

Bananbröd_close
Men jag dränkte in kakan i en bananfrosting för att göra en riktigt smarrig dessert eller kaka till kaffet!

Bananbröd_above

1 kaka

63 g havregryn (ca 2 dl)
224 g vetemjöl (ca 4 dl)
2 tsk bikarbonat
½ tsk salt
100 g valnötter, hackade
4 mogna bananer, mosade
273 g naturell yoghurt (2 ½ dl)
133 g honung (ca 1 dl)

Bananfrosting
500 g florsocker (ett helt paket)
1 mogen banan, mycket noggrant mosad
60 g smör, rumsvarmt
115 g philadelphiaost, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda alla torr ingredienser i en skål och alla blöta i en annan.

3. Lägg bakplåtspapper, eller smöra och bröa en form, ca 1 ½ liter. Blanda samman de torra och de blöta ingredienserna och häll i formen. Grädda längst ned i ugnen i ca 1 timme.

4. Bananfrosting: Sikta ner florsockret i en bunke (eller häll ned det och kör med elvispen i några sekunder så alla klumpar försvinner). Blanda ner resten och kör med elvispen till en slät och fin frosting: minst 3 minuter behövs med elvispen. Låt stå kallt i 30 minuter och häll över den helt avsvalnade kakan. Strö några valnötter över om du vill!