En riktig klassiker på fikabordet. Och visst förstår man varför - det är ju så gott!

En enkel, saftig och grymt god morotskaka med cream cheese-frosting. Mums!

Morotskaka-8-web

Just de här läckra morötterna plockade jag på Ulriksdals slottsträdgård – en oas i Stockholm för oss utan trädgård och grönsaksland <3

3 stora ägg
1 dl olja
250 g socker  (ca 2 ¾ dl)
1 krm salt
160 g vetemjöl  ( 2 ½ dl + 2 msk) 
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
170 g morötter, rivna
50 g valnötter, grovhackade (kan uteslutas)

Forsting
50 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 20 cm i diameter.

2. Vispa äggen kraftigt i ca 4 min. Tillsätt sedan gradvis oljan under fortsatt vispning. Och till sist vispas sockret i.

3. Blanda salt, vetemjöl, kanel, bakpulver och bikarbonat och rör i detta i äggmixen. Vänd ned morötter och valnötter.

4. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i ca 1 tim. En provsticka som sticks in i mitten ska komma ut torr. Låt svalna några minuter i formen och stjälp sedan upp på galler för att svalna helt.

5. Frosting: Rör ihop alla ingredienser till en krämig konsistens och bred på kakan.

Morotskaka-11-web
Alltså, så himla gott!