Underbart god rulltårta med lemon curd i fyllningen.

Sätt mönster på rulltårtan!

Citronrulltarta4

1 rulltårta

Dekorsmet
1 äggvita
40 g vetemjöl
30 g strösocker
30 g smör, rumsvarmt
1 kapsyl röd hushållsfärg

Rulltårta
3 ägg
184 g strösocker (2 dl)
100 g vetemjöl (2 dl)
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
1,5 dl lemon curd

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåts papper i en långpanna, 25 x 35 cm.

2. Dekorsmet: Rör samman ingredienserna till en klumpfri smet. Lägg i en spritspåse och använd en liten, rund tyll eller om du använder engångspåsar; klipp ett litet hål. Spritsa valfritt mönster på bakplåtspappret i långpannan och ställ plåten i frysen i 20 minuter.

3. Rulltårta: Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd i äggsmeten. Vänd runt till allt är väl blandat. Ta ut plåten från frysen och häll i smeten. Vippa den fram och tillbaka så smeten täcker mönstret överallt och når alla hörn. Grådda mitt i ugnen i 7-8 minuter.

4. Sockra ett bakplåtspapper och vänd botten upp och ned på pappret. Dra försiktigt bort pappret kakan gräddades på – pensla med kallt vatten om den sitter hårt. Täck med plåten och låt svalna.

5. Vispa grädde och florsocker till fasta toppar bildas. Bred först lemon curd på rulltårtan och sedan den vispade grädden.

6. Rulla ihop från kortsidan. Rulla så tight du kan. Vira in i papper, plast eller folie och lägg i kylen tills den ska serveras. Två mjölkkartonger som du lägger på varje sida längs med rulltårtan tvingar den att hålla formen ganska bra istället för att kollapsa och bli oval.

Lemon-curd

Att göra sin egen lemon curd är det enklaste som finns, och resultatet blir så mycket bättre en de köpta varianterna! Ett smidigt recept finns här