Mums för mjuka rutor med smak hallon och kardemumma och knaprig sötmandel och pärlsocker på toppen

Mjuka rutor med sötsyrliga hallon och kardemumma i smeten.

Ca 30 st

3 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
8 dl vetemjöl
3 dl mjölk
200 g smör, smält
1 ½ dl hallon, frysta

Garnering
pärlsocker
ca 1 dl sötmandel, hackad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Blanda bakpulver, kardemumma och mjöl. Vänd ner det i äggblandningen.
3. Tillsätt mjölk och smör och rör snabbt ihop allt till en slät smet. Smula sönder hallonen och rör ner dem i smeten.
4. Bred ut smeten på en ugnsplåt, ca 30 x 35 cm, klädd med bakplåts­papper. Strö över pärl­socker och sötmandel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min. Låt den svalna på plåten innan du skär den i rutor.