Morotsbiscotti med mörk choklad som inte är så söta.

Dessa morotsbiscotti är inte så söta och är perfekta att förvara i en vacker burk i köket.

30–35 st

2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl råsocker
2 msk kanel
2 ägg
½ dl filmjölk
150 g rivna morötter
3 msk rapsolja

Garnering
150 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman havregryn, mjöl, bakpulver, socker och kanel.

2. Knäck i äggen och häll i filen. Rör till en jämn smet.

3. Tillsätt rivna morötter och olja.

4. Dela degen i tre delar och rulla dessa till längder. Grädda dem i ca 15 min. Ta ut plåten och stäng av ugnen.

5. Skär till sneda skorpor av längderna och ställ in plåten i ugnen igen. Låt biscottin torka i ca 60 min, i ugnens eftervärme.

6. Smält chokladen över vattenbad. Doppa biscottin i choklad när de blivit kalla.