Supergod morotskaka med smak av ingefära och apelsin.

Recept på morotskaka med ingefära

Morötter, apelsin och ingefära är en härlig kombination i en mjuk kaka.

INGREDIENSER

8–12 bitar

  • 4 ägg
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 2 ½ dl solrosolja
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 dl farinsocker
  • 200 g morötter, finrivna

Glasyr

  • 100 g färskost, t ex Philadelphia
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk apelsinskal, rivet
  • 2 tsk apelsinjuice, koncentrerad
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • morot, riven

MOROTSKAKA MED INGEFÄRA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter.
  2. Vispa ägg, crème fraiche och olja till en slät smet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i ägg-smeten.
  4. Vänd ner morötterna i smeten.
  5. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 tim och 15 min.
  6. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  7. Glasyr: Vispa samman alla ingredienser till en slät glasyr.
  8. Bred glasyren över kakan när den svalnat helt. Toppa eventuellt med lite riven morot.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!