Saftig morotskaka som fått sällskap av kokos!

Morotskakor tröttnar vi aldrig på och de går att variera med olika kryddor, mjölsorter och toppingar. Här har morötterna fått sällskap av kokos och de passar fint ihop.

Recept: Morotskaka med kokos

INGREDIENSER

10 bitar

Morotskaka

  • 3 ägg
  • 1 ¾ dl solrosolja
  • 1 ¼ dl råsocker
  • ¾ dl honung
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 200 g riven morot
  • 2 dl riven kokos

Citronfrosting

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 175 g färskost t.ex. Philadelphia
  • 1 citron, rivet skal & saft
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl kokosflakes, rostade

GÖR SÅ HÄR

  1. Morotskaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, solrosolja, råsocker och honung till en tjock och smidig smet.
  2. Blanda mjöl, bakpulver morot och kokos i en bunke. Vänd ner i äggsmeten och arbeta ihop till jämn smet.
  3. Häll smeten i en form, 22 cm i diameter, smord med olja och med ett bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min, känn efter med en sticka om kakan är klar. Om stickan kommer upp kladdig kan du grädda kakan i ytterligare 5–10 min. Låt kakan svalna i formen och vänd sedan upp den på ett galler.
  4. Citronfrosting: Vispa smör och färskost smidigt. Tillsätt citronskal, citronsaft och florsocker och vispa till en fluffig smet. Bred frostingen i ett jämt lager på kakan. Strö till sist över kokosflakes.