En saftig och god morotskaka som nästan är fettfri.

Nästan fettfri morotskaka som är både saftig och god.

Ca 24 bitar

4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk mald kanel
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 dl grovrivna morötter
125 g katrinplommonpuré (barnmats­burk)
1 burk vatten (barnmatsburken ovan)

Glasyr
125 g färskost, t ex Philadelphia light
75 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggsmeten.

3. Tillsätt de rivna morötterna, katrinplommonpurén och vattnet.

4. Häll smeten i en smord mindre långpanna, ca 25 x 35 cm. Det går lika bra att använda bakplåtspapper.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt den svalna.

6. Blanda alla ingredienserna till glasyren och bred den på den kalla kakan. Skär kakan i rutor – det går lättare om du först fryser den en stund.

Fler recept på rutor i långpanna hittar du här

NUVARANDE Morotsrutor
NÄSTA Nougatkakor