Dessa lyxiga muffins, med yoghurt och lönnsirap i smeten, tar din fikastund till nya höjder.

Dessa lyxiga muffins, med yoghurt och lönnsirap i smeten, tar din fikastund till nya höjder.

6 st

60 g smör
100 g pekannötter
1 ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl yoghurt, naturell
100 g lönnsirap

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ det åt sidan.

2. Ta 6 fina och hela pekannötter och lägg åt sidan. Hacka resten av nötterna.

3. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör ner blandningen i äggsmeten.

4. Rör ner det smälta smöret, yoghurt och de hackade pekannötterna.

5. Ringla lönnsirap i smeten och rör om lite.

6. Ställ 6 muffinsformar i en muffinsplåt, fyll formarna med smet till ¾ och lägg
en pekannöt ovanpå.

7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min.