Hemgjorda mumsmums är enkla att göra och passar perfekt till fredagsmyset eller en kopp kaffe.

Recept: Mumsmums – glutenfria!

INGREDIENSER

Ca 20 st

  • 4 ½ dl strösocker
  • ¾ dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 ½ dl vatten, kallt
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • 1 ½ dl vatten, kokhett

Garnering

  • 4 dl kokos
  • 1–2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
  2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en skål.
  3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
  4. Blanda ihop kokosflingor, kakao och vaniljsocker i en skål. Börja med den mindre kakaomängden och smaka av så att det blir lagom chokladsmak.
  5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandningen även på ytan. Låt stå kallt och stelna i ett par timmar.
  6. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.
Mumsmums hemmagjorda