Riktigt smarriga grillade naanbröd med vitlökssmör som du bakar på grillen. Bröden är allra godast att äta när de fortfarande är varma.

Recept: Naanbröd med vitlökssmör

INGREDIENSER

6–8 st

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mild naturell yoghurt, 3 procent
  • 1 ägg
  • 2 msk olja, naturell
  • 8–9 dl vetemjöl

Garnering

  • smält smör
  • pressad vitlök
  • persilja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och häll den över jästen. Blanda
    tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt salt, socker, bakpulver, yoghurt, ägg och olja. Avsluta med mjölet, lite i taget. Knåda
    ihop till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
  4. Tänd grillen. Dela degen i 6–8 bitar och kavla ut dem till avlånga bröd, ca 25 x 8 cm.
  5. Låt bröden jäsa i ca 20 min under bakduk på ett bakplåtspapper.
  6. Grädda bröden direkt på grillgallret, någon minut på varje sida. Tiden varierar beroende på värmen.
  7. Pensla bröden med en blandning av smält smör och vitlök. Strö över persilja.
Naanbröd med vitlökssmör

Foto: Roger Olsson

Naanbröd med vitlökssmör, gott till soppan.