Lättbakade nougatkakor med få ingredienser som smakar förföriskt gott.

Recept: Nougatkakor (glutenfria)

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 9 dl havregryn, ren havre
  • 3 dl strösocker
  • 300 g smör, smält
  • 3 tsk bakpulver
  • 300 g nougat

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser utom nougaten till en smidig deg.
  2. Fördela degen i en långpanna, ca 30 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö lite potatismjöl på papperet före så släpper kakan lättare.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min. Ta ut kakan och hyvla nougaten i tunna skivor över när den fortfarande är varm. Skär kakan i rutor.
Nougatkakor på fat

Havrerutor med nougattäcke, förföriskt gott.