Ett toppigt bakverk med överraskningar i smak, form och konsistens. Syrliga hallon möter söt lakrits i denna spännande kaka.

Ett toppigt bakverk med överraskningar i smak, form och konsistens. Syrliga hallon möter söt lakrits i denna spännande kaka.

Ca 30 st

4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör, rumsvarmt
2 mjuka lakritsstänger (t.ex. RJ’s)

Garnering
1 dl hallonsylt
1 msk lakritspulver

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna och rör ned smöret. Låt degen vila i kylskåp i ca 20 min.

2. Dela degen i ca åtta bitar, det ska gå att rulla ut dem så att de blir lika långa som lakritsstängerna, ca 20 cm, och ca 1 ½ cm breda. Tryck eller kavla ut längderna så de blir platta.

3. Skär lakritsstängerna på längden i tunna stickor. Lägg ca 3 stickor på varje degplatta och rulla ihop. Skär deglängden i bitar, ca 2 cm.

4. Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda hallonsylten med lakritspulvret och lägg en klick på varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min.