Små, söta kakor fyllda med smarrig smörkräm.

Kakor fyllda med smörkräm.

Ca 20 st

100 g smör, rumsvarmt
½ dl vispgrädde
2 ½ dl vetemjöl
Garnering (frivilligt)
färgat strösocker

Smörfyllning
100 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
några droppar hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR
1. Rör smör, grädde och mjöl till en slät deg i en bunke. Låt den vila i kylen i ca 1 tim.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Kavla ut degen, ca 4 mm tjock, och stansa ut små runda kakor, ca 3 cm i diameter.

4. Garnering: Doppa kakans övre sida i färgat socker.

5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 6–8 min. Låt dem kallna på ett galler.

6. Fyllning: Vispa ihop ingredienserna i en bunke. Färga den ev med hushållsfärg.Bred krämen på hälften av kakorna och tryck ihop dem två och två. Förvara kakorna svalt innan servering.

GÖR FÄRGAT SOCKER
strösocker & hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR
Blanda socker och hushållsfärg på en tallrik och låt det torka i rumstemperatur till dagen efter.