Gillar du Oreokex är denna Oreocheesecake verkligen något för dig. Kex både i bottnen, i fyllningen och som garnering.

Recept: Oreocheesecake

INGREDIENSER

12–14 bitar

Botten

  • 125 g digestivekex
  • 75 g Oreokex
  • 50 g smör, smält

Fyllning

  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 100 g Oreokex, hackade

Garnering

  • 5–7 Oreokex

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula sönder kexen i en bunke. Blanda ihop dem med smöret till en smulig deg.
  2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter.
  3. Vispa ihop färskost, äggulor, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Vispa grädden lätt och blanda ner den i ostsmeten.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i smeten. Blanda försiktigt ner de hackade kexen. Bred ut smeten på bottnen.
  5. Ställ formen i frysen i 5–6 tim eller tills den är genomfryst.
  6. Ta fram kakan 15–20 min före servering. Garnera den med Oreokex.
Oreocheesecake

Läcker cheesecake fylld med krispiga kex.

NUVARANDE Oreocheesecake
NÄSTA No bake chokladcheesecake