Gillar du Oreokex är denna Oreocheesecake verkligen något för dig. Kex både i bottnen, i fyllningen och som garnering.

Recept: Oreocheesecake

INGREDIENSER

12–14 bitar

Botten

  • 125 g digestivekex
  • 75 g Oreokex
  • 50 g smör, smält

Fyllning

  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 100 g Oreokex, hackade

Garnering

  • 5–7 Oreokex

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula sönder kexen i en bunke. Blanda ihop dem med smöret till en smulig deg.
  2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter.
  3. Vispa ihop färskost, äggulor, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Vispa grädden lätt och blanda ner den i ostsmeten.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i smeten. Blanda försiktigt ner de hackade kexen. Bred ut smeten på bottnen.
  5. Ställ formen i frysen i 5–6 tim eller tills den är genomfryst.
  6. Ta fram kakan 15–20 min före servering. Garnera den med Oreokex.
Oreocheesecake

Läcker cheesecake fylld med krispiga kex.