Ett basrecept på en enkel pajbotten som passar utmärkt till kalla fyllningar.

Att göra en pajbotten av digestivekex är verkligen busenkelt! Jag har lite socker i mitt recept – det kan du välja bort eftersom kexen är söta i sig. Jag tycker dock att pajen blir lite knäckigare av det extra sockret, och knäckigt gillar jag!

paj av digestive

177 g digestivekex, ca 12 st
3 msk socker
93 g smör, smält

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen i en mortel (eller lägg dem i en påse och banka) tills de blir finsmul.

3. Lägg kexen i en bunke och rör ned sockret. Tillsätt sedan de smält smöret och rör ihop.

4. Tryck ut smulet i en form; antingen en pajform eller en springform, ca 21 cm i diameter. Tryck till botten och kanter ganska hårt så smulet bildar en kompakt massa.

5. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt svalna och fyll med det bästa du vet!