En matpaj med lax, dill, lök och Västerbottensost.

Supergod, krämig laxpaj med Västerbottenost!

Laxpaj3

Gör en förgräddad pajdeg enligt grundrecept här eller använd en färdigköpt. Om du sparar lite deg kan du dekorera kanten – det finns en fin video från FineCooking Magazine här som du kan inspireras av – den är på engelska med det räcker med att se för att förstå!

Fyllning
2 msk smör
2 rödlökar, finhackade
4 ägg
3 dl matlagningsgrädde
3 msk dill, hackad
1 msk Dijonsenap
1/4 tsk salt
vitpeppar efter smak
100 g Västerbottensost, riven
130 g kallrökt lax i cm-stora bitar

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Stek löken tills den mjuknat men inte tagit färg. Ta bort från plattan.

3. Vispa samman ägg, grädde, dill, senap, salt och vitpeppar.

4. Bred löken i botten på pajskalet och strö hälften av Västerbottenosten över. Lägg laxbitarna på och häll i ägg/gräddblandningen. Strö resterande Västerbottenost över.

5. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.