En urmumsig limepaj med blåbär passar perfekt vilken dag som helst!

Smarrig limepaj med blåbär och grädde.

Keylimepie_11
Härligt söt med den perfekta mängden syrlighet!

Keylimepie_12
Denna krämiga och ljusa limepaj är en riktig smakexplosion i varje tugga!

Kexbotten
177 g digestivekex, ca 12 st
95 g smör, smält

Fyllning
5 äggulor
397 g kondenserad mjölk, sötad (1 burk)
1 dl pressad limejuice (från ca 3 st)
1 msk rivet limeskal

Garnering
2 dl vispgrädde och 2 msk florsocker vispas samman och klicka på. Rivet limeskal strös över

GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en mortel (eller lägg dem i en påse och banka) tills de blir finsmul. Lägg smulet i en bunke och tillsätt smöret. Rör ihop.

2. Tryck ut smulet i en form; antingen en pajform eller en springform, 21 cm i diameter. Tryck till botten ganska hårt så smulet bildar en kompakt massa. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

3. Gör fyllningen medan botten är i ugnen: Vispa äggulorna tills de börjar tjockna. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa lite till. Rör i limesaft och det rivna skalet och häll i pajskalet direkt från ugnen. Fortsätt grädda i 10 minuter.

4. Sätt pajen i frysen i minst 3 timmar. Ta fram pajen 30 minuter innan servering och dekorera på valfritt sätt!