En ljuvligt god cheesecake med mango och kokos.

 

Mango_cheesecake1

Kokosbotten
200 g riven kokos
5 msk kokosolja
1/2 dl vatten

Cream cheesefyllning
225 gram mango, fryst
300 g cream cheese, typ Philadelphia Original
100 g vispgrädde (1 dl)
50 g strösocker (0,5 dl)
4 gelatinblad
0,5 dl kallt vatten
färskpressad citronsaft från en halv citron

Topping
100 g mango, fryst
1 dl vatten
1 gelatinblad
0,5 dl kallt vatten

Dekoration
mango och kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kokosbotten: Blanda alla ingredienser till kokosbotten och häll i en springform, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter. Ställ att svalna helt.

3. Fyllning: Mixa mangon till en puré. Tillsätt cream cheese, vispgrädde och strösocker och blanda väl.

4. Lägg gelatinbladen i det kalla vattnet. Låt stå i 5 minuter. Värm citronsaften på spisen och ta bort från plattan precis när det kokar. Ta upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och krama ur dem något. Lägg i den varma citronjuicen och lått smälta.

5. Tillsätt gelatinblandningen till cream cheesefyllningen i en tunn stråle medan du vispar. Häll i springformen, släta till och ställ in i kylskåpet minst 1 timme.

6. Topping: Mixa mango och vatten till en lös puré. Lägg gelatinbladet i det kalla vattnet i 5 min. Koka upp mangopurén och ta bort från plattan. Krama ur gelatinbladet och lös upp det i den varma mangopurén. Låt svalna i 2-3 minuter och häll sedan i formen. Om du vill kan du hälla 3 msk grädde i en ring ovanpå och dra ut i ett dekorativt mönster med en pinne. Ställ i kylen i minst 1 timme.

7. Toppa eventuellt med mango och riven kokos!

När kakan stått i kylen med cream cheesefyllning häller du det avslutande lagret med mangotopping ovanpå. Häll en ring med vispgrädde och veva runt med en pinne. Om du vill göra ett mönster alltså!

När kakan stått i kylen med cream cheesefyllning häller du det avslutande lagret med mangotopping ovanpå. Häll en ring med vispgrädde och veva runt med en pinne. Om du vill göra ett mönster alltså!