Baka en god räkpaj med sparris och servera med fräsch sallad och keso.

Paj är enkelt att göra, det är gott att äta både kallt och varmt och passar perfekt i lunchlådan.

Rakpaj5

1 paj

Fyllning
1 msk smör
2 små gula lökar, finhackade
200 g skalade räkor
salt och vitpeppar efter smak
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 msk Dijonsenap
1 dl Västerbottensost
125 g Philadelphiaost
12 st grön sparris, frysta (halvtinade) eller färska

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Stek löken tills den mjuknat men inte tagit färg. Tillsätt räkorna samt kryddorna och stek vidare i max 2 minuter.

3. Vispa samman ägg och grädde.

4. Bred Dijonsenap i botten på pajskalet och strö Västerbottensost över. Fördela räk- och lökblandningen ovanpå och klicka ut teskedsstora klickar av Philadelphiaosten. Häll i ägg/gräddblandningen.

5. Arrangera sparrisarna på vilket sätt du vill i pajen och har du en körsbärstomat kan du lägga den mitt i 🙂 Grädda mitt i ugnen i ca 45 min. Servera med en fräsch sallad och eventuellt lite keso.