Saftiga och mjuka päron- & mandelmuffins med hackad mandel.

Recept: Päron- & mandelmuffins

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ¾ dl filmjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, smält
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g sötmandel, hackad
  • 1 stort päron, skalat & rivet

Garnering

  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt farinsocker, filmjölk, vaniljsocker och smör.
  2. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med mandeln och päron­raspet i smeten.
  3. Ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt och fyll dem till ¾ med smet.
  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler.
päronmuffins

Saftiga päronmuffins som blir extra goda med knapriga mandelbitar i smeten.