Kryddigt god och saftig kaka.

Baka en lyxig päronkaka med smak av muskot, ingefära och lime.

Ca 14 bitar

5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
½ tsk mald muskot
125 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vatten
ca 300 g konserverade päron i klyftor

Glasyr
1 ½ dl florsocker
1–2 msk lime- eller citronjuice

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter. Blanda alla torra ingredienser, utom farinsockret, i en skål.

2. Tillsätt det mjuka smöret i kuber tillsammans med farinsockret. Blanda till en grynig massa med hjälp av en elvisp.

3. Tillsätt ägg, sirap och vatten. Vispa tills smeten är jämn.

4. Häll hälften av smeten i formen. Skär päronen i klyftor. Tryck ner klyftorna uppåtstående i smeten, häll därefter på resten av smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 min. Känn med en sticka så att den är klar. Låt den svalna.

6. Rör ihop glasyren till en smidig konsistens och skeda den över kakan.

Läs om hur du lyckas med sockerkakan här