En saftig kaka som man med fördel kan använda övermogna päron i.

Saftig kaka som du med fördel kan använda övermogna päron i.

10–12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
4 dl vetemjöl
1 ½ dl naturell yoghurt
75 g smör, smält
1 stort moget päron

Garnering
ca 50 g vit choklad, smält
ca 50 g nougat, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.

3. Blanda bakpulver, kardemumma och mjöl. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med yoghurt och smör.

4. Skala och riv päronet grovt på ett rivjärn. Rör ner päronraspet i smeten och häll allt i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–40 min. Låt den svalna.

6. Ringla smält choklad och nougat över kakan när den har kallnat.

Fler recept med päron hittar du här