Baka saftiga päronbitar som är supersmarriga till kaffet.

Saftiga bitar som är goda som de är. Tillsammans med en klick vispgrädde blir de en delikat dessert.

Ca 24 bitar

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning
200 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2–3 päron

Glasyr
1 dl florsocker
vatten

GÖR SÅ HÄR
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

2. Tryck ut degen tunt i en mindre långpanna, ca 25 x 40 cm. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ långpannan i kyl eller frys i ca 30 min.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 5–10 min. Sänk därefter ugns-värmen till 175 grader.

4. Riv mandelmassan grovt. Vispa i det rumsvarma smöret och därefter äggen, ett i taget.

5. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Häll smeten i pajskalet.

6. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Lägg dem i smeten.

7. Grädda mazarinkakan i nedre delen av ugnen i 20–25 min. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.

8. Blanda florsocker med lite vatten. Ringla glasyren på rutorna innan servering.

Fler läckra recept på rutor i långpanna hittar du här