Saftiga rutor med päron och krämig kolaglasyr.

Saftiga rutor med päron och krämig kolaglasyr.

24 bitar

150 g smör
½ dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 päron 

Glasyr
300 g färskost, t ex
Philadelphia
1 dl florsocker
1 dl kolasås, valfri köpt

Garnering
mandelspån eller riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och vänd ihop allt till en jämn smet.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Häll i smeten.

5. Skala och skär päronen i bitar. Fördela dem på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna.

7. Glasyr: Vispa ihop färskost, florsocker och kolasås. Bred glasyren över kakan. Dekorera kakan med mandelspån eller kokos. Skär den i rutor.