Lättbakade småkakor med päron toppade med glasyr och pistaschnötter.

Lättbakade kakor toppade med glasyr och pistaschnötter. Nötterna kan uteslutas.

Ca 20 st

125 g smör, kylskåpskallt
3/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 dl päronmarmelad

Glasyr
1 dl florsocker
1–2 tsk vatten
2 msk pistaschnötter, hackade

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kör smöret tillsammans med strösockret i en matberedare med kniv.

2. Rör i ägget. Blanda mjöl och bikarbonat. Vänd ner det i smeten och rör ihop till en deg.

3. Rulla ut degen till 2 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och gör en skåra i mitten. Fyll skåran med päronmarmelad och strö över nötter.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min.

5. Blanda florsocker och vatten till glasyren. Ringla den över de varma längderna. Strö eventuellt hackade nötter över. Låt svalna något och skär dem i bitar
på snedden.