Klassisk pavlova med mandelsmör i marängsmeten. Det ger en fin marmorering till marängen.

Recept: Pavlova med mandelsmör

INGREDIENSER

Ca 10 bitar

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk ättiksprit
  • 2 ½ dl strösocker
  • ¾ dl mandelsmör

Garnering

  • 5 dl vispgrädde, lättvispad
  • ca 250 g färska jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor och ättik­sprit hårt i en glas- eller metall­bunke tills det blir styva toppar.
  2. Tillsätt strösocker, lite i taget, och fortsätt vispa tills marängen är glansig. Klicka i mandel­smöret. Vänd ihop allt med några försiktiga tag med en slicke­pott så att mandelsmöret marmorerar marängen.
  3. Rita en cirkel, ca 22 cm i diameter, på ett bakplåtspapper på en plåt. Fördela marängen i cirkeln och gör en bred fördjupning i mitten med en sked.
  4. Grädda marängen i nedre delen av ugnen i ca 2 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt maräng­en svalna i ugnen.
  5. Garnering: Fördela den vispade grädden på maräng­bottnen. Toppa med halverade jordgubbar och citronmeliss.

Recept på mandelsmör hittar du här

Mandelsmör

Foto: Thomas Hjertén

Mixade rostade mandlar ger ett gott mandelsmör.

NUVARANDE Pavlova med mandelsmör
NÄSTA Mandeltårta med jordgubbar