Juliga biskvier med pepparkakssmak.

Mandelbotten och pepparkakskryddad smörkräm gör pepparkaksbiskvierna riktigt juliga.

Recept: Pepparkaksbiskvier

INGREDIENSER

Ca 20 st pepparkaksbiskvier 

Bottnar

  • 200 g mandelmassa, kall
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggvita

Fyllning

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 krm malda kryddnejlikor
  • 2 krm mald ingefära
  • ½ msk kaffe, kallt
  • 1 äggula

Glasyr

  • 150 g mörk choklad, smält
  • 1–2 tsk smör, smält

PEPPARKAKSBISKVIER – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bottnar: Riv mandelmassan och blanda den till en smet med socker och äggvita.
  3. Forma ca 20 runda bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem.
  4. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 12–14 min.
  5. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till en krämig smet. Låt den stå i kylskåpet i 20–30 min.
  6. Bred smeten på bottnarna så att det bildas en spetsig topp. Ställ biskvierna i frysen i ca 1 tim.
  7. Glasyr: Blanda smält choklad och smör. Doppa i eller pensla biskvierna med chokladen och låt den stelna. Förvara kakorna svalt.