Pepparkaksfudge påminner lite om pepparkaksdeg, vilket kan vara det godaste som finns!

Recept: Pepparkaksfudge

INGREDIENSER

Ca 25 bitar

  • ¾ tsk hela kardemummakärnor, stötta
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 25 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • ¼ dl ljus sirap
  • 1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Klä en form, ca 10 x 25 cm, med bakplåtspapper. Stöt samman kryddorna i en mortel. Häll alla ingredienser i en kastrull. Rör om så att det precis blandas.
  2. Värm upp smeten på svag värme och låt den smälta samman. Rör då och då. Höj värmen när sockret lösts upp och låt smeten koka till 117 grader.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt den stå en liten stund. Rör om med en träslev tills smeten blivit matt och tjocknat och har en temperatur på 55–60 grader.
  4. Häll upp smeten i formen. Låt fudgen stelna i rumstemperatur i minst 6 tim. Skär fudgen i fyrkanter. Förvara dem i en lufttät burk.
Pepparkaksfudge i bitar

Skär fudgen i fyrkanter. Förvara dem i en lufttät burk.

NUVARANDE Pepparkaksfudge
NÄSTA Cheesecake med saffran