Knapriga och kryddiga pepparkaksskorpor som passar perfekt till vintermyset.

Recept: Pepparkaksskorpor

INGREDIENSER

Ca 40 st

Pepparkaksskorpor

  • 4 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g smör, smält

Garnering

  • 50 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda ihop dem till en deg.
  3. Rulla ut degen i fyra smala längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda längderna mitt i ugnen i 10–15 min. Ta ut plåten och skär längderna
    i sneda snitt.
  5. Grädda skorporna i ytter-ligare 10 min. Öppna sedan luckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna torka i ett par timmar.
  6. Doppa ena änden av skorpan i smält choklad. Låt chokladen stelna.
Pepparkaksskorpor

Doppa ena änden av skorpan i smält choklad.