Pepparnötter smakar pepparkaka och sötmandel.

Förbered degen kvällen innan du ska baka pepparnötterna, den behöver vila i kylskåpet över natten.

Recept: Pepparnötter

ca 50 st peppanötter

INGREDIENSER

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ tsk mald kanel
  • 1 ½ tsk mald ingefära
  • 1 ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 1 ½ tsk mald kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl

Garnering

  • ca 25 st sötmandlar, skållade & skalade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda alla ingredienser till en deg i en matberedare eller för hand. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp över natten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla runda små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stick ner en halv mandel i varje kaka.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
NUVARANDE Pepparnötter
NÄSTA Lingonparfait