Grilla härliga pinnbröd med pizzasmak på sommarens middagar. Pinnbröd med pizzasmak är allra godast när det är nygrillat.

Recept: Pinnbröd med pizzasmak

INGREDIENSER

10–12 st

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk oregano
  • 2 dl riven ost
  • ca 10 dl vetemjöl + ca 1 dl till utbakningen

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och socker. Rör om.
  2. Tillsätt oregano, ost och mjölet, lite i taget. Arbeta ihop allt till en smidig deg.
  3. Förvara degen i en stor bunke täckt med en bakhandduk. Degen jäser när du beger dig ut på utflykten. Häll ca 1 dl vetemjöl i ena kanten på bunken.
  4. Tänd en grill eller en brasa.
  5. Dela degen i 10–12 bitar. Använd mjölet i bunken och mjöla händerna innan du rullar ut degbitarna till smala längder. Fäst varje degbit på toppen av en pinne och linda degen runt pinnen eller på en grillad korv.
  6. Grilla bröden över grillgallret eller över en öppen eld. Snurra regelbundet på bröden. Tiden varierar beroende på glödens värme.
Pinnbröd med pizzasmak

Snurra degen på grillpinnar, grillad korv eller leta upp egna pinnar i skogen.