Goda kakor garnerade med choklad och pistaschnötter.

Goda kakor garnerade med choklad och pistaschnötter.

Recept: Pistasch- & Nutellakakor

INGREDIENSER

22 dubbla kakor

  • 1/2 sats mördeg (se recept här intill)

Fyllning

  • 125 g Nutella

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl pistaschnötter, hackade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen, ca 3 mm tjock. Stansa ut rundlar, ca 4 ½ cm stora, och lägg dem på plåtar med bakplåts­papper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min, tills de får lite färg på kanterna. Låt dem svalna.
  2. Klicka ut Nutella på hälften av kakorna och lägg kakorna som är kvar som lock. Tryck till lite så att Nutellan sprider sig jämnt.
  3. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över kakorna. Strö direkt över pistaschnötterna. Låt chokladen stelna innan du lägger kakorna i en burk.

Gör din egen Nutella: