Smakrik pizza bianca med zucchini och gruyéreost på toppen.

Underbart god pizza bianca med zucchinipizza. Tänk på att zucchinin ska vara riktigt tunt skivad.

8 små pizzor

15 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
2 tsk honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl durumvetemjöl
5 ½– 6 dl vetemjöl

Topping
2 dl crème fraiche
150 g gruyèreost, riven
1 äggula
2 zucchini
2 msk olivolja
2 msk pinjenötter

GÖR SÅ HÄR

1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke. Rör ut honung, salt och olja i vätskan.

2. Tillsätt durumvete och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop blandningen i ca 10 min till en smidig och elastisk deg, gärna i maskin.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 min. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Ta upp degen på ett bakbord och dela den i 8 bitar. Rulla dem till runda bullar och låt dem vila i 5 min.

5. Kavla ut varje bulle tunt på mjölat bakbord till en rundel, ca 20 cm
i diameter.

6. Topping: Rör ihop crème fraiche, 100 g ost och äggula. Rör inte för mycket för då blir crème fraichen rinnig. Bred ut krämen på pizzorna.

7. Hyvla zucchinin med mandolin eller osthyvel. Fördela den på pizzorna och pensla den med olja. Strö över pinjenötter.

8. Grädda pizzorna i 10–12 min mitt i ugnen. Toppa dem med riven ost samt gärna något grönt efter gräddningen.