Söt minipizza med chevré och päron fungerar som ett lite matigare tilltugg till glöggen.

Minipizza med päron och chevré är ett perfekt matigt tilltugg till glöggen.

Ca 16 st

Deg
15 g jäst
2 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk olivolja
1 tsk salt
4 ½ –5 ½ dl vetemjöl

Topping
250 g ricottaost
2–3 päron
50 g pinjenötter
250 g chèvreost

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt lite av vattnet, socker, olivolja och salt i bunken och lös upp jästen.

2. Tillsätt sedan resten av vattnet och vetemjölet. Arbeta ihop till en elastisk deg, knåda den i maskin eller för hand i ca 10 min. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 1 tim.

3. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Dela degen i 16 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Bred på ricottaost och fördela päron och pinjenötter på pizzorna.

6. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 8–10 min. Ta ut dem och smula chévreost över.