Plättar med populär yuzufrukt och chiafrön.

Recept: Plättar som kommer att göra frukosten god och spännande!

10–12 st

2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk chiafrön
2 msk strösocker
1 krm salt
25 g smör 
1 ägg
2 tsk yuzujuice eller citronjuice
1 ½ dl mjölk

Till servering
2 dl grekisk yoghurt
½ dl honung, flytande
1 granatäpple 

GÖR SÅ HÄR

1. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, chiafrön, strösocker och salt. Smält smöret i en stekpanna och låt det svalna.

2. Dela ägget i gula och vita och vispa vitan till ett hårt skum.

3. Blanda gulan med yuzujuice, det smälta smöret och mjölken.

4. Blanda mjölkblandningen med de torra ingredienserna utan att vispa för mycket, lite klumpar gör inget. Vänd försiktigt ner vitan.

5. Stek plättarna i smör i en plättlagg på medelvärme. Vänd plättarna när det
börjar bildas bubblor på ytan.

6. Servera dem med en klick grekisk yoghurt och toppa med flytande honung och granatäppelkärnor.

 

På vår systersajt ”Allt om mat” hittar du massor av fler recept och goda variationer på plättar och pannkakor!