Plommonmarmelad kryddad med anis och kanel.

Plommonmarmelad kryddad med anis och kanel.

Recept: Plommonmarmelad med sötmandel

INGREDIENSER

Ca 1 ½ kg 

  • 1 kg plommon
  • 2 kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • 1 kg syltsocker
  • 200 g sötmandel, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär plommonhalvorna i mindre bitar.
  2. Lägg plommonhacket och kryddorna i en kastrull och låt det koka i 10 min under omrörning.
  3. Tillsätt syltsocker och sötmandel och låt det koka i 2–3 min. Ta kastrullen från värmen och skumma av marmeladen noga.
  4. Häll upp plommonmarmeladen på varma och väl rengjorda burkar. Förvara dem svalt.

Fler goda recept:
Flädersaft
Dessertgazpacho med myntasallad
Päron inkokta med öl

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!