Goda plommonmuffins med crumble och hasselnötter.

Härliga plommonmuffins toppade med crumble och knapriga hasselnötter.

12 st

Crumble
50 g smör
1 dl råsocker
½ dl vetemjöl
1 dl hackade hasselnötter

Muffins
6–8 plommon
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Crumble: Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smulig massa. Ställ åt sidan, gärna i kylskåp.

2. Sätt ugnen  på 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Kärna ur och dela plommonen i bitar.

3. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt.

4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.

5. Tillsätt smöret tillsammans med mjölken. Rör ihop till en jämn smet.

6. Fyll  muffinsformarna med smeten till ¾. Fördela plommonbitarna i formarna. Strö över crumbeln. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12–15 min.