Nykokt plommonsaft har en färg som man blir glad av!

Nykokt plommonsaft har en färg som man blir glad av!

Ca 1 liter 

Ingredienser
1 kg plommon
6 dl vatten
5 dl strösocker/liter av-runnen saft
1 krm natriumbensoat/liter avrunnen saft

GÖR SÅ HÄR

1. Kärna ur plommonen och lägg dem i en kastrull.

2. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Sjud sedan plommonen tills de kokat sönder, det tar ca 20 min. Sila dem genom en silduk.

3. Mät upp den avrunna saften och häll tillbaka den i en ren kastrull.

4. Mät upp sockret efter saftens mängd och rör ner det i kastrullen. Låt saften koka upp och skumma av den vid behov.

5. Ta upp lite varm plommonsaft i ett glas och rör i natriumbensoat. Häll tillbaka det i kastrullen och rör om. Häll upp saften på en varm och ren flaska.

Fler recept med plommon
Plommonmarmelad med sötmandel

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!