Liten portionspaj som gömmer en härlig bärfyllning.

Recept: Pop-tarts med björnbärsfyllning

INGREDIENSER

5 st

Björnbärskräm

  • 350 g björnbär
  • 2 dl strösocker
  • ½ citron, saften
  • 2 msk potatismjöl

Deg

  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten, kallt

Pensling & garnering

  • 1 ägg, uppvispat
  • ca 1 dl vispgrädde, vispad
  • färska björnbär
  • citronmeliss

GÖR SÅ HÄR:

  1. Björnbärskräm: Mixa björnbären i matberedare till en puré. Ta bort fröna genom att pressa purén genom en finmaskig sil.
  2. Häll puré, strösocker och citronsaft i en kastrull och låt det koka upp på medelhög värme. När strösockret har lösts upp, rör i potatismjölet. Ta kastrullen från plattan och låt krämen svalna.
  3. Deg: Kör smör, vetemjöl och salt i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och fortsätt mixa tills du har en fast deg.
  4. Kavla ut degen. Skär ut 10 plattor, 5 x 8 cm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fördela 1 msk björnbärskräm i en sträng på mitten av 5 plattor.
  5. Pensla de tomma plattorna med ägg och lägg dem på de fyllda plattorna med den penslade sidan neråt. Vik in kanterna på varje pop-tart och tryck försiktigt med en gaffel runt om. Ställ plåten i kylskåp i 1 tim. Sätt ugnen på 170 grader.
  6. Nagga degen försiktigt med en gaffel och pensla tartsen med ägg. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
  7. Garnera bakverken med vispad grädde, björnbär och citronmeliss vid servering.
Pop-tarts med björnbärsfyllning

Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Garnera med vispad grädde, björnbär och citronmeliss.

NUVARANDE Pop-tarts med björnbärsfyllning
NÄSTA Vaniljmoussetårta