Med middagens överblivna potatis bakar du lätt goda potatisscones.

Med middagens överblivna potatis bakar du lätt goda och snabbakade potatisscones.

8 st

4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
175 g kokt potatis, pressad
2 dl mjölk 

Garnering
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Nyp ihop det med smöret.

2. Tillsätt potatis och mjölk och blanda ihop allt till en kladdig deg.

3. Rulla ut degen till en längd på ett mjölat bakbord. Dela den i 8 delar och rulla dem till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Pensla med vatten och strö över sesamfrön.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Fler goda sconesrecept:
Glutenfria scones
Scones i stekpanna
Frukostscones med müsli & tranbär

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!