Prästgårdsringar med kokos & kanel är godbitar helt utan socker.

Prästgårdsringar med kokos & kanel är helt sockerfria och passar perfekt till en kopp te eller kaffe.

20–30 st

100 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
¾ dl vispgrädde
½dl hasselnötter, hackade

Garnering
3/4 dl kokos
1 tsk mald kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Hacka samman smör, mjöl och hjorthornssalt till en grynig massa. Blanda i grädde och nötter. Rör ihop allt till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp i ca 30 min.

3. Kavla ut degen, ½–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Tryck ut rundlar med t ex ett litet glas. Gör hål i mitten med t ex en äppelurkärnare.

4. Blanda kokos och kanel på en assiett. Tryck ner ovansidan av kakorna i blandningen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.