Saftig kaka med rabarber och krispiga nötter på toppen.

Läcker kaka med rabarber och krispiga nötter på toppen.

Ca 12 bitar

50 g rapsolja
50 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
1 dl cashewnötter, rostade & salta

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa olja och smör.

2. Rör ihop blandningen med socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Fyllning: Skiva rabarbern och blanda den med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Sikta över florsocker vid servering.

 

Fler recept med rabarber hittar du här