Knäckig och härlig rabarberpaj med vit choklad och mandelsplitt, mums!

Recept på rabarberpaj med vit choklad

En enkel och snabb rabarberpaj som smakar ljuvligt gott.

INGREDIENSER

Ca 8 port

  • ca 10 dl rabarber, skuren i 2 cm bitar
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, kylskåpskallt, skuret i kuber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 100 g vit choklad, riven
  • 50 g mandelsplitt

RABARBERPAJ – GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda den skurna rabarbern med potatismjölet.
  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och smör i en bunke. Nyp snabbt ihop blandningen med fingertopparna till en smulig deg.
  3. Tryck ut degsmulorna i en pajform, ca 30 cm i diameter, tryck till lite extra så att smulorna håller ihop.
  4. Fördela rabarbern i formen och sikta över sockret.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 min. Ta ut den när 10 min återstår och strö över chokladen och mandeln. Servera rabarberpajen ljummen med vaniljsås.

Så här gör du riktigt lyxig rabarberpaj: