Underbart goda scones med rabarber och pumpakärnor som ger sconesen lite crunch.

Goda scones med rabarber och pumpakärnor som ger sconesen lite crunch.

9 st

1–2 rabarberstjälkar
7 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl rårörsocker
2 tsk bakpulver
125 g smör, rumsvarmt
½ dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk, 3 procent
1 ägg
1 dl pumpakärnor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär rabarbern i små bitar.

2. Blanda mjöl, salt, rårörsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret i tärningar.

3. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg. Häll ner äggblandningen i smeten och blanda jämnt.

4. Klicka ner smeten i muffins-formar, gärna stående i en muffinsplåt.

5. Stick ner lite rabarber i varje form och toppa med pumpakärnor.

6. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på galler.