Spröda, goda småkakor med rabarberkompott och glasyr.

Spröda, goda småkakor med rabarberkompott och glasyr.

Ca 60 st

Deg
250 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt

Fyllning
ca 6 msk rabarberkompott, se recept till höger

Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ihop.

2. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Sikta ner det i smeten och arbeta ihop till en smidig deg.

3. Dela degen i 4 delar. Rulla dem till ca 40 cm långa längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta ut längderna något och gör en fördjupning i mitten på varje längd. Lägg rabarberkompott i fördjupningen.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär dem i ca 2 cm breda bitar och låt kakorna svalna.

6. Rör ihop glasyren och ringla den över kakorna.

NUVARANDE Rabarberstänger
NÄSTA Lemon curd