Saftig rågkrosslimpa som är både mättande och god.

Saftig rågkrosslimpa som är perfekta till frukost och mellanmål.

2 st

7 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2 dl vetegroddar
3 dl rågkross
2 tsk salt
1 ½ tsk bikarbonat
2 msk malda brödkryddor
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 2 avlånga brödformar, ca 1 ½ liter, och mjöla dem med rågsikt.

2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.

3. Blanda filmjölk och sirap i en skål. Blanda sedan ner det i mjölblandningen till en jämn smet.

4. Fördela smeten i formarna och strö över lite rågsikt. Grädda bröden näst längst ner i ugnen i 5 min.

5. Sänk värmen till 175 grader och grädda i ytterligare ca 1 tim och 15 min. Täck limporna med lite aluminiumfolie de sista 10–15 min. Låt dem svalna inlindade i en bakduk. När de kallnat kan du lägga dem i en plastpåse och låta dem ligga i den till nästa dag innan du skär i dem. Brödet går utmärkt att skiva upp och frysa in.