Läckra små rödbetskakor som garneras med vit choklad.

Recept: Rödbetskakor med vit choklad

INGREDIENSER

Ca 60 st

Ingredienser

  • 300 g färska rödbetor
  • ½ dl filmjölk
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 300 g vita chokladknappar

Garnering

  • 100 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka rödbetorna i osaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem svalna något och skala dem sedan. Mixa dem med filmjölken till en slät puré. Låt den svalna helt.
  2. Vispa smöret tillsammans med strösocker och farinsocker. Tillsätt rödbets-purén, kakao, vaniljsocker, vinäger, salt och ägg och vispa lite till.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bikarbonat och tillsätt det till smeten – rör så lite som möjligt. Vänd försiktigt ner chokladknapparna.
  4. Skeda ut bollar, ca 1 msk per boll, på en bricka eller liknande som får plats i kylskåpet. Täck dem med plastfilm och ställ in i kylen i ca 1 tim.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla bollarna och lägg ca 16 av dem på varje plåt täckt med bakplåtspapper. De flyter ut en aning så lägg dem inte för nära varandra.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på ett galler.
  7. Garnering: Smält den vita chokladen över vattenbad och ringla den över kakorna.
Rödbetskakor med vit choklad 

Små ljuvliga rödbetskakor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!