Dessa rosenmuffins är nästan som små bakelser.

Med rosa frosting blir dessa muffins som små bakelser.

Ca 15–20 st

3 ägg
2 dl strösocker
50 g mald sötmandel
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 dl crème fraîche
>50 g smör, smält
2 msk skördade rosenblad eller rosengelé eller rosenmarmelad

Frosting
100 g smör, rumsvarmt
400 g florsocker
2 msk vispgrädde
några droppar röd karamellfärg
ev lite hallonlikör

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
2. Tillsätt övriga ingredienser i äggsmeten och blanda väl.
3. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10–15 min. Låt kallna.
4. Frosting: Vispa smör, florsocker och grädde till en jämn smet. Häll några droppar röd karamellfärg så att smeten blir rosa. Spritsa sedan dina muffins med frostingen.